Under den gångna helgen genomförde polisen tekniska undersökningar på flera platser i Norrköping med anledning av det misstänkta mordet. Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
Norrköping

Mordmisstänkt begärs häktad

Den 51-årige Norrköpingsbo som är misstänkt för att ha mördat en 55-årig man i Norrköping i förra veckan, har nu begärts häktad. 

51-åringen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och häktningsförhandlingen kommer att hållas i Norrköpings tingsrätt i morgon förmiddag. 

Det var i fredags kväll som 55-åringen hittades död i en lägenhet i centrala Norrköping. Någon dödsorsak har polisen ännu inte gått ut med. Det enda man sagt är att skadorna på kroppen gör att man misstänker att det rör sig om ett mord.

Sedan tidigare sitter en 44-årig kvinna, även hon från Norrköping, häktad som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Hon ska, enligt polisen, ha varit bekant med den mördade mannen. Om detsamma gäller för den man som nu begärs häktad är oklart.

Den 51-årige mannen anhölls i sin frånvaro redan under den gångna helgen och greps under natten till igår.

51-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Enligt belastningsregister har han dömts över 40 gånger. Bland annat för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista