Norrköping

51-åring häktad för mord

0:48 min

Den 51-årige man som misstänks för mordet på en 55-årig man i Norrköping i förra veckan häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen i Norrköpings tingsrätt hölls bakom stängda dörrar och det råder sekretess kring utredningen.

Kammaråklagare Anna Hjort ville inte lämna några kommentarer utan hänvisade till att utredningsläget är sådant att man inte kan säga något om utredningen i nuläget.

Det var förra fredagen som den 55-årige hittades död i en lägenhet i centrala Norrköping för en vecka sedan. Hur mannen dog är ännu inte känt. Det polisen sagt är att skadorna på hans kropp gör att man misstänker mord. 

Tidigare i veckan häktades en 44-årig kvinna som skäligen misstänkt för mordet. Hon ska ha varit bekant med den mördade mannen. Om det även gäller för den 51-åring som häktades idag är inte känt.

51-åringen, som även han är från Norrköping, har ett flertal domar bakom sig. Bland annat har han dömts för grov kvinnofridskränkning och misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista