Foto: Johan Nilsson / Scanpix
Linköping

Ryanair ersätter Linköpingspar

1:07 min

Flygbolaget Ryanair har nu betalat 15000 kronor i ersättning till Linköpingsparet Brännström som strandsattes i Bryssel för sex år sedan. Ryanair ställde in planet från Bryssel, och erbjöd paret en resa hem med ett annat flyg flera dagar senare.

Men man ville inte ge paret någon kompensation för hotell och mat. Eva-Marie Brännström säger att hon känner sig kluven till att man nu får ersättning.

– På ett sätt är det skönt att det är över och att vi fick rätt. Samtidigt har målet varit att det ska bli en prejudicerande dom och det kan vi inte få nu när Ryanair kastar in handduken, säger hon till P4 Östergötland.

Den segdragna tvisten har pågått sedan 2006 och skulle behandlas av Högsta domstolen. Konsumentombudsmannen, som drivit fallet, tror att Ryanair gått med på att betala kompensation till paret Brännström för att undvika en dom som skulle kunna bli prejudicerande. Eva-Marie Brännström är inne på samma linje.

– Får de en prejudicerande dom mot sig blir det svårt för dem att smita undan och bete sig på det sätt som de gör nu, och det gäller även andra flygbolag som inte alltid gör det de ska, säger hon.

Det är nu högst osäkert om fallet kan drivas vidare. Om Högsta domstolen anser att kompensationen till Linköpingsparet är tillräckligt läggs ärendet ner.

Ryanair säger till TT att man inte tänker kommentera ärendet, eftersom man inte kommenterar pågående rättstvister.

P4 Östergötland/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista