Linköping

Åtalas för hänsynslös misshandel

Två unga män och en 19-årig kvinna ska för en månad sen ha misshandlat två män med kniv och biljardbollar utanför ett motell i Linköping. Nu åtalas de för grov misshandel.

Männen som är 25 och 26 år gamla ska tillsammans med kvinnan ha utfört misshandeln genom både slag och sparkar mot kropp och huvud. Den åtalade kvinnan ska sedan ha stuckit en kniv i ryggen på den ena mannen så att hans ena lungsäck punkterades.

Det andra offret blev också utsatt för slag i huvudet och kroppen där biljardbollar instoppade i en strumpa användes som tillhygge, en misshandel som ska ha utförts av 26-åringen.

Kvinnan åtalas även för att ha misshandlat sin egen mamma vid ett annat tillfälle då de båda åkte bil där mamman körde. 19-åringen ska då ha slagit till modern med bland annat en mobiltelefon.

De tre åtalade anses ha visat särskild hänsynslöshet eller råhet då de ska ha sparkat på en liggande person som inte kunnat försvara sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista