Redan igår hade man dykare som letade efter den försvunne mannen. Foto: SSRS Vadstena-Motala
Ödeshög

Sökandet efter 70-åring avblåst

Den 70-årige man som försvunnit vid Stocklycke hamn vid Omberg har ännu inte hittats. Sen igår kväll avblåste polisen räddningsinsatsen och frivilliga tog istället över sökandet.

Det var frivillgorganisationen Missing People som under natten gav sig ut med spårhundar för att fortsätta sökandet efter mannen. Vid fyratiden imorse skrev de på sin Facebook-sida:

"Spårslutet tyder på att mannen inte lämnat platsen. Därför avblåser vi skallgången just nu och kommer med anhöriga och polis diskutera igenom ev dykinsatser."

– Vi fick upp ett spår runt bilen och upp på en klippa, men spåret ledde ingenvart, kommenterar ordföranden i Missing People Jessica Kangasniemi som också säger att seras sökande inte kommer fortsätta idag. Nu ska de diskutera igenom vad som ska bli nästa steg.

Polisen avblåste sin räddningsinsats sent igårkväll då mannen varit försvunnen i över ett dygn. Det efter ett stort sökpådrag med helikopter, båt, dykare och hundpatruller. Redan då var frivilliga inkopplade såsom hemvärnet, svenska sjöräddningssällskapet och en orienterarklubb.

Det var i måndags kväll som mannens bil och två hundar hittades övergivna vid hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista