Edward Bukuru får välkomstgåva, en svensk flagga, av Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt. Foto: Axel Swartling/SR.
Linköping

Nya medborgare välkomnades i Stadshuset

1:19 min

I dag har Linköpings kommun välkomnat och firat nya svenska medborgare i Stadshuset. Värd för ceremonin var borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt som tycker det både är viktigt och trevligt att välkomna de nya svenska medborgarna.

Runt 80 personer var med vid ceremonin som började med fika följt av ett välkomsttal av borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt och alla deltagare fick efter talet varsin svensk bordsflagga som en välkomstgåva till Sverige och Linköping.

Ann-Cathrine Hjerdt tycker att det är viktigt att uppmärksamma och bygga upp samhörigheten i Linköping och därför kommer kommunen att fortsätta välkomna och fira nya svenska medborgare även kommande år.

– De kommer från många olika länder, men då ser man också att man inte är ensam i samma situation. Det tror jag är viktigt att känna, men också för oss att se vilka det är som kommer, säger Ann-Cathrine Hjerdt.

Hur man ska följa upp välkomnandet och fortsätta ta hand om de nya svenska medborgarna finns det ingen direkt plan för, enligt Ann-Cathrine Hjerdt, men hon hoppas att känslan av gemenskap alltid kommer finnas där.

– Det är en trixig fråga. Vad jag tycker är viktigt med den här dagen är att de nya svenska medborgarna får känna att vi är tillsammans här i Sverige och kommer fortsätta att vara det, säger Ann-Cathrine Hjerdt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista