Norrköping

Stor vattenläcka i Hageby

Ett omfattande vattenläckage drabbade Mirum galleria i Hageby på lördagen. Ett kraftigt regnväder fick en ledning att gå sönder och vatten forsade in i butikerna.

– Det är omfattande på så vis att det är himla mycket vatten på golv och i lager. Det handlar om kanske 20-30 butiker som drabbats, säger Per Nisser vid räddningstjänsten.

Flera av butikerna fick stänga för att kunna pumpa och skrapa ut vatten ur lokalerna. Förutom räddningstjänsten kallades fyra saneringsföretag in för att hjälpa till. Arbetet väntades pågå hela natten.

I vissa delar av lokalerna är golvet nersänkt och där låg vattnet centimeterdjupt. Även ute i köpcentrumets korridorer rann vattnet fram.

Översvämningen inträffade under lördagseftermiddagen i samband med ett tillfälligt oväder över Norrköping.

– Det var ett störtregn som kom här. Då gick ett vattenledningsrör för avrinning sönder, säger Per Nisser.

Det är inte första gången köpcentrumet drabbas av översvämningar. I juli förra året tvingades flera butiker stänga sedan ett regnväder dragit fram och vattenskadat lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".