1 av 2
Skadorna på restaurangens fönsterruta efter nattens skottlossning. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
2 av 2
Bilen som tros ha använts vid skottlossningen på Ågatan i Linköping. Foto: Polisen
Skottdrama i Linköping

Krog beskjuten - flyktbil funnen

Polisen: "Bilen hittades nära brottsplatsen"
1:25 min

Polisen har hittat en bil som kan ha att göra med nattens skottlossning mot nyöppnade krogen New York Legends på Ågatan i Linköping.  

Det är en röd Ford Escort från 1995 som är det hetaste spåret i jakten på den eller de som avlossade uppemot 20 skott mot Linköpingskrogen tidigt imorse. Bilen anmäldes stulen från en parkeringsplats i Skäggetorp i utkanten av Linköping i helgen och hittades idag nära brottsplatsen.

De ansvariga för krogen har under dagen bytt ut glasrutorna som blev helt förstörda och håller trots allt öppet under kvällens EM-matcher.

-- Man sliter häcken av sig och satsar allt man äger och har på en verksamhet som ska bli utsatt för såna här saker. Då blir man både ledsen och arg. Men stämningen är under omständigheterna bra, säger Johnny Berglund som är driftsansvarig för New York Legends.

Under skottlossningen som inträffade runt fyratiden imorse var krogen stängd och ingen skadades. Hundpatruller har sökt i området under dagen, man har också knackat dörr i området. Än så länge är ingen misstänkt gripen.

– Vi vill ha in tips från allmänheten. Alla iakttagelser från de centrala delarna av Linköping före och strax efter skottlossningen är av intresse och då främst uppgifter gällande fordon och personer, säger Erik Thulin.

Enligt obekräftade uppgifter till Sveriges Radio ska skotten ha avlossats från ett automatvapen.

nyheter.ostg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".