Vattenledningen brast. Ola Petre driver leksaksbutiken där en mammam och hennes barn kom i vägen för vattenmassorna som forsade in i köpcentrumet i Norrköping.
Norrköping

Stora skador efter översvämning

1:52 min

En kvinna och hennes barn träffades av vattenmassorna när köpcentret Mirum i stadsdelen Hageby i Norrköping drabbades av översvämningar under lördagseftermiddagen efter ett kraftigt skyfall.

- Kvinnan och barnet togs om hand efteråt, det ska vara ok med dem nu, säger Ola Petrén som driver leksaksbutiken Lekia på Mirum där en dagvattenledning brast.

Enligt centrumledningen kallades en krisgrupp till platsen för att ta hand om den drabbade mamman och barnet.  Översvämningarna ledde även till stora ekonomiska skador.

- Hur mycket det rör sig om vet vi inte i ännu, men mycket talar för att det är miljonbelopp vi talar om, säger Peter Löfquist, centrumchef på Mirum.

Leksaksbutiken på Mirum drabbades värst av översvämningarna. Ola petren driver butiken:

- Det blev som ett vattenfall vid butiksentrén efter att en av ledningarna brustit, berättar han.

Det tog tre timmar att få undan vatten från köcentrets golv. När vi besökte mirum kunde man se några spår av översvämningarna

- Det har satts in avfuktare i flera butiker här. Först har man tagit bort vattnet och nu måste vi bli av med fukten, säger Peter Löfquist

Köpcentret Mirum drabbades av en liknande översvämning förra sommaren.

- Det är mycket tråkigt att det händer igen. Nu måste vi gå igenom vad som har hänt och se vad vi kan hitta för lösningar så att det inte inträffar igen, säger Peter Löfquist)

Annika Selin
annika.selin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista