Strömparken vid Refvens grund i Norrköping
Norrköping

Ett steg närmare höghus i parken

Mattias Stenberg (mp): "Vi tycker att det är en bra detaljplan"
2:35 min

Stadsplaneringsnämnden i Norrköping har nu tagit ett steg närmare bygget av ett sexvåningshus i Strömparken i centrala Norrköping. Idag klubbade men en detaljplan som tillåter ett bygge på platsen.

Husbygget har kritiserats för att Norrköpingsborna kommer att förlora parkyta i stan, bland annat har en protestgrupp samlat in över 700 namnunderskrifter mot detaljplanen.

Samtidigt som nämndmötet hölls satt Gunilla Peterson vid ingången till kommunhuset med ett handskrivet plakat för en tyst protest mot bygget.

– Det är viktigt för oss människor att ha nära till vatten och gröna oaser. Man måste bygga på rivningstomter och andra ställen.

Men från politikernas sida hävdar man att huset inte kommer att störa de som vill använda parken även efter ett husbygge.

– Vi har varit noga med att se till att detaljplanen inte påverkar parken negativt. Parken ska förhoppningsvis upplevas som ännu mer trygg och attraktiv i framtiden, säger Mattias Stenberg som är ordförande i Stadsplaneringsnämnden.

nyheter.ostg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".