skottossningen på Ågatan

Gängkriminalitet kan ligga bakom

1:33 min

Polisen utesluter inte att det är ett kriminellt nätverk som ligger bakom den skottlossningen som ägde rum mot en restaurang i centrala Linköping tidigt i går morse.

Robert Kalmendal är chef för narkotika- och underrättelseenheten i länet.

– Det är inte vem som helst som åker in i centrala Linköping med ett vapen och skjuter. Det är säkert någon i från ett kriminellet nätverk. Vi gör vårt yttersta, vi kommer att fortsätta med förhör och teknisk undersökning och vi kommer att arbeta intensivt med underrättelsearbete för att försöka ta reda på vem eller vilka som ligger bakom detta brott, säger Rober Kalmendal, chef för narkotika- och underrättelseenheten.

Linköpingspolisen har nu vänt sig till rikskriminalens underrättelsetjänst om hjälp.

– Det gör vi alltid i sådana här fall, säger Robert Kalmendal, chef för narkotika- och underrättelsetjänsten i länet.

Linköpings kommunalråd Paul Lindvall (M) har upprörts mycket av den senaste händelsen som inträffat i stan.

– Som ytterst ansvarig över kommunledningen så ser jag detta som något mycket allvarligt. Så här kan det inte vara och jag hoppas att polisen gör allt de kan i denna situation. Vi vill inte ha brottslighet kopplad till organiserad brottslighet i Linköping, säger han.

Annika Selin
annika.selin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista