FOTO: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Årsdagen av Utöya

Ungdomsförbunden hedrar de döda på årsdagen

1:36 min

På söndag är det årsdagen av terrordådet på Utöya. Då kommer ungdomsförbunden för Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet hålla en gemensam minnesstund i Norrköping.

– Vi vill uppmärksamma den här dagen på något sätt. Hedra dem som dött och stå upp för demokrati och frihet, säger Kaisa Karro är vice distriktsordförande för SSU.

– Demokrati och frihet är ju inget som bara socialdemokraterna eller SSU står för och därför ville vi enas under de här parollerna och tillsammans hedra dem som dött.

Under året som gått har SSU-förbundet bland annat hjälpt till med valarbetet i Norge, för att stötta sin systerorganisation AUF.

– Sen har vi också sett igenom vår egen organisation och tyvärr fått titta på säkerhetsaspekter. Den dan förra året har förändrat väldigt mycket i det politiska livet, till det värre. 

SSU i Linköping kommer också att uppmärksamma årsdagen med en minnesstund på Stora Torget klockan 15. Minnesstunden är öppen för alla.

Vänsterpartiet i Norrköping har sin manifestation på Tyska torget klockan 14 på söndagen.

Sveriges Radio kommer att samsända med norska NRK under söndagen. På vår hemsida sverigesradio.se/22juli finns mer om terrordådet och även information om sändningarna på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista