1 av 2
Bad i Sörsjön Anette och Benjamin Winqvist
2 av 2
Ariella Ibrakovic som säljer glass i Norrköping Foto: Lisen Elowson Tosting
Östergötland

Äntligen kom solen

9:09 min

Idag har det varit en riktigt fin sommardag i länet. Annars har det ju varit rätt snålt med sol och värme den här sommaren så när solen äntligen kom så fram idag så var det många som passade på att njuta.

På Sörsjöns camping norr om Norrköping började stranden fyllas på redan vid tiotiden på morronen, men så många som vågade sig ner i vattnet var det inte.

Anette Winqvist tillhörde utantaget och plaskade på för fullt och försökte också få med sin son Benjamin i plurret.

- Jag är den som är tuffast idag. Det är lite kallt men det var ganska skönt när man kom i, säger Anette Winqvist.

Har du saknat solen?

-Ja, man blir lite trött på att städa och baka bullar hela tiden, säger Anette och skrattar.

SMHI har hitills i juli registrerat 176 soltimmar i Norrköping, normalt för hela juli 253 så ännu finns en möjlighet att det innan månaden är slut blir normala värden.

Idag har det varit en fin sommardag. Horn i södra länet har haft varmast, 27 grader och det har varit sol i stort sätt hela länet med undantag från norra länet där det mulnade på runt lunchtid. De molnen kommer dock försvinna och under onsdagen blir det soligt i hela länet och ännu varmare än idag.

När solen kommer fram då kommer också fikagästerna på uteserveringarna fram. På en av Norrköpings glasserveringar var det full fart idag berättar Ariella Ibrakovic:

- Det är mer folk som kommer och alla vill sitta ute och äta glass. Det är skönt med solen. Vi behöver den säger, Ariella till P4 Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista