Foto: Hernik Witt/Scanpix
Kolmården

Vargarna ska flyttas till publikt hägn

Vargarna på Kolmårdens djurpark som dödade en kvinnlig djurskötare i juni kommer att flyttas till ett nytt hägn. Tidigare har vargarna varit i ett område utanför den publika delen av djurparken men nu kommer besökarna kunna titta på dom. Det har nu ansvariga för Kolmårdens djurpark beslutat.

För drygt en månad sedan dödades en kvinnlig djurskötare i en vargattack i ett hägn på djurparken. Kvinnan var ensam i hägnet när hon blev attackerad av vargarna.

Efter olycka har djurparken meddelat att de inte tänker avliva vargarna men att de slutar helt med den delen av verksamheten där besökare under ordnade former kunnat komma in hägnet.

Samtidigt krävde Arbetsmiljöverket att Kolmården skulle utreda och ta fram arbetsrutiner så att liknande olyckor inte inträffar. Utredningen blir klar nån gång i slutet på september.

Det aktuella hägnet där vargarna befinner sig i är inte ett publik hägn och besökare har inte haft möjlighet att se de berörda vargarna.

Men Mats Höggren, zoologiske chef för djurparken, säger till P4 Östergötland att någon gång under hösten kommer vargarna att flyttas till ett hägn där besökare kan se vargarna på avstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista