Linköping

LHC:s första ispass sågs av dryga 2500

1:18 min

Trots att Augusti precis börjat så gjorde Linköpings Hockey Club igår säsongens första officiella ispass. Drygt 2500 nyfikna åskådare var på plats i Cloetta Center för att se de nya spelarna och den nygamla tränaren Roger Melin, som tyckte att det var skönt att vara tillbaka i Linköping.

– Det känns jättebra. Jag känner mig oerhört välkommen och det känns fantastiskt kul, säger Roger Melin.

Vad kan LHC-supportrarna förvänta sig för typ av hockey nu när Roger Melin är tillbaka som tränare?

– Jag hoppas att vi ska kunna förmedla en fartfylld hockey som är energirik, rolig och underhållande. Samtidigt måste den vara effektiv, vi vill ju vinna matcher, säger Roger Melin.

Roger Melin tränade Linköpings HC mellan 2003 och 2006 när laget till slutspel alla tre säsonger, desto tyngre gick det för LHC förra säsongen när ett mål i sista matchens slutskede räddade laget från spel i kvalserien.

Anki Sandersson var en av de drygt 2500 personerna som besökte det första officiella ispasset.

– Jag vet inte vad jag tror, men jag hoppas alltid på ett guld och jag vet att vi får ett förr eller senare. Det skulle kunna bli den här säsongen, men jag tror kanske ändå inte det blir just i år, säger Anki Sandersson.

Ann-Charlotte Söderström lyckades slita sig från sommar-OS i London för att ta sig till ishallen Cloetta Center.

– Det är ett måste. Det hör till att varje säsong komma hit och kolla in laget, helt klart, säger Ann-Charlotte Söderström.

Sebastian Ekström

sebastian.ekstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista