Östergötland

Östgöte gripen för mord i Thailand

”Uppger att han agerade i självförsvar"
0:53 min

Den 17-årige svensk, som sitter gripen i Thailand misstänkt för mord, är enligt thailändska medier från Östergötland. Även hans flickvän, som var med på resan, uppges vara från länet.

Det var i lördags som den thailändska polisen grep den 17-årige svensken. Enligt uppgift är han misstänkt för att ha dödat en 18-årig thailändare på sitt hotellrum.

Omständigheterna runt dödsfallet är fortfarande mycket oklara, men enligt flera thailändska medier ska 17-åringens flickvän ha kommit till hotellet i sällskap med den 18-årige thailändaren, som hon lärt känna via Facebook.

Vad som egentligen hände i hotellrummet är inte klarlagt, men den gripne 17-åringen ska ha uppgett för polisen att 18-åringen gick till attack mot honom och att han agerade i självförsvar.

Thailändsk TV och tidningar, som publicerat både namn och bild på 17-åringen och hans flickvän, uppger att båda är från Östergötland.

På UD säger man att ambassadpersonal i Thailand kommer att besöka 17-åringen under dagen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".