Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping
Gängbråken i Norrköping

Polisen tar hjälp av rikskrim

"Drar sig inte för att göra upp 200 meter från polishuset"
1:44 min

Det råder just nu en spänd stämning mellan flera gäng i Norrköping. Det konstaterar polisen efter gårdagens tillslag utanför Hells Angels lokaler, där sex beväpnade män greps. Nu har rikskrim kopplats in.  

– I och med dagens händelse har vi återigen konstaterat att människor inte drar sig för att gå ut på allmän plats med skjutvapen och att man är beredd att göra upp 200 meter från polishuset. Det tyder på att det är ett ansträngt läge, säger Robert Kalmendal.

Tidigt under tisdagsmorgonen fick polis ett larm om tumult utanför Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Polisen som var snabbt på plats kunde gripa sex personer beväpnade med olika vapen, bland annat ett skjutvapen.

– Vi har kunnat identifiera att två tillhör ett gäng och de andra fyra tillhör ett annat gäng. Vi känner till att de tillhör en kriminell värld, men inte riktigt var de hör hemma.

Det har inträffat flera konfrontationer och uppgörelser mellan olika gäng i Norrköping under de senaste tiden och Robert Kalmendal säger att rellationen mellan en del gäng har varit ansträngt under en längre tid.

Det är oklart om gårdagens händelse är en upptrappning av våldet mellan gängen. Robert Kalmendal säger att det kan lika gärna handla om en konflikt mellan några personer i de olika gruperingarna

– Det kan vara så att någonting har hänt mellan ett par personer och att de skulle göra upp.

Men han säger att de ser allvarligt på den senaste tidens händelser i Norrköping och därför har Rikskriminalen kopplats in.

– Vi har i det här läget kopplat in rikskriminalen och de är med dag för dag och följer utvecklingen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".