Kinda

Terrängen försvårade sökandet

"Det var ett stort område och terrängen var svår"
1:03 min

Igår hittades den försvunne 75-åringen från Horn död bara en och en halv kilometer från sitt hem. Nu visar det sig att polisen hade letat där vid åtminstone tre tillfällen, men utan att hitta honom.  

Den 75-årige mannen, som försvann från sitt hem i Horn förra veckan, påträffades igår död, bara en och en halv kilometer från sitt hem på ett ställe där polisen och hemvärnet sökt vid tre tillfällen tidigare under veckan.

– Man kan aldrig garantera att man anträffar dem man letar efter utifrån att det är terräng och i det här fallet så var det rätt så svår terräng. Vi vet inte heller om den här mannen fanns på den här platsen vid de tillfällena då vi letade efter honom. Vi har sökt i ett stort område, säger Conny Dahl vid polisen i Östergötland.

Polisen har under veckan även använt sig av en helikopter i sökandet efter mannen och man har också gått med hundar i det område där mannen igår hittades död.  

– Varför hundarna inte fått upp nått spår på just den här mannen det har jag ingen förklaring till. Det kan ju vara en indikation på att han inte varit på platsen när vi gick där med hundar, säger Conny Dahl, polisen i Östergötland.

Annika Selin
annika.selin@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".