Regissören Harald Hamrell är glad över mottagandet som Äkta människor fått.

Internationell succé för Äkta människor

SVT-serien Äkta människor är på väg att bli en Internationell succé. Serien har sålts över hela världen och det kommer att bli en andra säsong. Vi träffade regissören Harald Hamrell på hans gård utanför Åtvidaberg.

– Det har varit fantastiskt roligt med mottagandet från alla och responsen från publiken, säger Harald Harmell.

Under våren så har Rupert Murdochs bolag Shine International köpt rätten att distribuera den svenska versionen över hela världen.

– De säljer till de flesta länderna i Europa, alla utom Norge höll jag på att säga. USA är på gång, Sydamerika är på gång, Kanada, Japan och Australien är på gång. Den når ut verkligen. Det är roligt att den är så universell. Man ska komma ihåg att det är den svenska versionen som säljs. Det är jätteroligt.

Hur vanligt är det att en svensk originalidé säljs så här?
– Det är jätteovanligt . Det är nästan lite unikt. Det är klart att Millennium också sålt jättemycket utomlands.

Och det blir en ny säsong

– Ja, den är på gång. Den jobbas fram, manus skrivs och produktionen är på gång att sättas igång. Själv har jag inte skrivit på kontrakt än så jag vet inte så mycket mer. Men det håller på att ta form och i sådana fall kommer inspelning att ske under våren så det är tänkt att serien kommer under hösten 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".