Annika Lillemets (MP) anser att risken för att skolorna ska förlita sig för mycket på gratismaterial är stor. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Linköping

"Elever har rätt till saklighet"

"Man får inte förlita sig på gratis läromedel"
1:12 min

Miljöpartisten Annika Lillemets kritiserar nu det hon kallar propaganda från resursstarka särintressen. Det handlar om det gratismaterial som skolorna erbjuds.

Skolornas inköp av läromedel till svenska grundskolor har minskat markant under den senaste tio åren, samtidigt ökar utbudet av gratis material som företag och intreseorgasnisationer erbjuder skolorna. Det skriver riksdagsledamoten Annika Lillemets (MP) från Linköping i en interpellation i riksdagen.

– Elever har rätt till saklig och allsidig undervisning, men när man sparar pengar är det stor risk att man förlitar sig på gratis läromedel, det vill säga många gånger väldigt hårdvinklade skrifter från företag som har råd, säger Lillemets.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".