Foto: Ulf Wigh/Wighsnews
Norrköping

Gripna för mordförsök

Två personer greps under förmiddagen misstänkta för inblandning i nattens bråk vid Söder Tull i Norrköping. De båda är anhållna för försök till mord alternativt grov misshandel.

Männen anhölls i sin frånvaropå och greps under förmiddagen. 

Det var strax före midnatt som ett flertal personer, beväpnade med kniv och andra tillhyggen gav sig på en man i 25 årsåldern.

På grund av den pågående augustifestivalen var det var mycket folk i rörelse i centrala Norrköping när bråk plötsligt uppstod vid busshållplatserna utanför biblioteket på Drottninggatan i Norrköping.

Enligt vittnen ska skott ha avlossats, men enligt polisen ska ingen ha blivit träffad. 

Mannen ska sedan ha flytt in på en uteservering på Drottninggatan och när polisen kom till platsen hade gärningsmännen försvunnit.

Ett större område runt Söder Tull spärrades av, vilket bland annat påverkade Östgötatrafikens busstrafik under natten. Polisen genomförde därefter en teknisk undersökning på platsen. Den skadade mannen fördes till Vrinnevisjukhuset och uppges ha klarat sig med lindriga skador.

Det är osäker om det avlossades några skott vid Söder Tull. Polisens tekniker hade på fredagseftermiddagen inte funnit några kulor.

Gårdagens bråk är ett av flera som har inträffat i centrala Norrköping den senaste tiden. Norrköpings kommunalråd socialdemokraten Lars Stjernkvist kommenterar händelsen:

- Det är uppenbart att det sker en upptrappning av den organiserade kriminaliteten och konfrontationerna ökar. Då måste polisen mobilisera sina resurser.

Kommunen och andra myndigehetr måste ge polisen allt stöd, säger han:

- Den akuta sitiationen måste mötas med att polisen gör allt vad de kan så vi kan fortsätta med augustifesten och att vi kan vara trygga på våra gator, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".