Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Östergötland

Fler arbetslösa i länet

Arbetslösheten i Östergötland har ökat det senaste året. I slutet av juli var 20 740 personer arbetslösa, vilket är 650 fler än i juli förra året.

Under den här perioden har arbetslösheten ökat i nio av länets 13 kommuner och störst är ökningen i Kinda där 6,6 procent av invånarna nu är utan arbete.

Norrköping har högst arbetslöshet. Där är 12,2 procent av befolkningen är utan arbete. Lägst siffror visar Ydre, 4 procent och Söderköping, 5,9 procent.

Antalet varsel i Östergötland har också ökat. Under årets sju första månader varslades 730 personer vilket är en ökning med 100 personer jämfört med samma period 2011.

– Delar av Östergötland har det tufft, men trots att Norrköping har länets högsta arbetslöshet har ändå fler personer fått jobb i kommunen de senaste tre månaderna jämfört med samma period förra året, säger Gösta Landgren som är arbetsförmedlingschef i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".