Efter bråket spärrades ett stort område runt Söder Tull av, men enligt polisen hittades inga kulor. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews
Gängbråket i Norrköping

Fler gripanden att vänta

"Polisen vädjar om fler tips"
1:34 min

Det kommer att bli fler gripanden i utredningen om gängbråket vid Söder Tull i Norrköping i förra veckan. Det säger polisen nu på eftermiddagen.

Det var vid 23.30-tiden i torsdags kväll som ett större bråk plötsligt uppstod vid busshållplatserna utanför biblioteket på Drottninggatan i centrala Norrköping.

På grund av den pågående augustifestivalen var mycket folk i rörelse och vittnen har berättat om hur ett större gäng beväpnade med bland annat kniv och andra tillhyggen gav sig på två yngre män.

En av angriparna ska också ha haft en pistol och många vittnar om att de hört skottlossning, men det säger sig polisen inte kunna bekräfta och några kulor ska inte ha hittats under den tekniska undersökningen på platsen.

En av de män som angreps lyckades fly in på en uteservering och fördes därifrån till sjukhus, men ska ha klarat sig med lindriga skador.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen försvunnit, men redan på fredagsmorgonen greps och anhölls två män i 18-årsåldern, misstänkta för inblandning i bråket. De är nu släppta, men enligt polisen är de fortfarande misstänkta för grov misshandel.

I lördags natt greps ytterligare en man. Han är i 30-årsåldern, har tidigare figurerat i gängsammanhang i Norrköping och sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Och det kommer att bli fler gripanden, säger en utredare vi pratat med nu på eftermiddagen. När och hur många vill han inte gå in på och inte heller vad som framkommit i de många förhör som redan hållits.

På polisens hemsida skriver man idag att ett intensivt utredningsarbete pågår och vädjar samtidigt om fler tips från allmänheten.

Polischef om uppgörelserna

#text=5237713#polischefen Anne Asp vår studio för att prata om de många uppgörelser med skottlossning på offentliga platser som skett i Östergötland. Enligt henne är det en trend i hela landet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".