Trafik

Fastkörd lastbil stoppade tågen

Det blev stopp i tågtrafiken mellan Linköping och Vikingstad på måndagskvällen efter att en lastbil kört fast under en järnvägsviadukt.

– Föraren var inte uppmärksam på höjden på bron och lastbilen fastnade under den, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Tågtrafiken stoppades vid 21-tiden för att man skulle kontrollera så att bron inte var skadad samt så att inget lossnat från lastbilen och landat på spåret.

Ett tåg från Malmö till Stockholm drabbades av stoppet. Resande till Linköping och Norrköping fick åka buss eller taxi medan de som skulle vidare mot Stockholm fick fortsätta sin resa på tåget som tog en annan väg.

Vid 23-tiden var tågtrafiken igång igen.

Lastbilen blockerade även ett körfält på vägbanan och orsakade begränsad framkomlighet. Båda körfälten kommer enligt polisen att stängas av helt för att en lyftkran ska kunna avlägsna lastbilen, som uppges sitta fast ordentligt.

Ingen person har kommit till skada, enligt polisen.

P4 Östergötland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".