Mjölby

Jönsson slutar som kommunalråd

Mjölbys kommunalråd, socialdemokraten Carina Jönsson kommer att sluta sitt uppdrag vid årsskiftet. Hon kommer att behålla sin plats i fullmäktige mandatperioden ut.

Beskedet att hon lämnar sin post är inte oväntat. I ett pressmeddelande säger Carina Jönsson att hon redan när hon tackade ja till kommunalrådsposten sa att hon bara skulle sitta i två år.

Jönsson vill prioritera sin familj och dra ned lite på tempot därför lämnar hon nu över till någon som kan satsa för fullt i valrörelsen 2014.

– Det är fantastiskt roligt och spännande att jobba med politik Mjölby kommun. Vi har väldigt många skickliga och trevliga medarbetare och politiker från alla olika partier. Jag kommer att sakna gemenskapen, och jag hade väldigt gärna tagit första spadtaget för nya idrottshallen i Skänninge eller vid Svartå Strand…. Men det får andra göra.

Det är oklart vem som kommer att efterträda Carina Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".