Mjölby

Golfanläggning får miljonskadestånd

1,8 miljoner kronor i skadestånd. Det ska Mjölby kommun betala till Östad golfanläggning utanför Väderstad för skador som orsakades på golfbanan till följd av en översvämning.  

Det är Mark- och miljödomstolen som utdömt skadeståndet och orsaken är alltså de skador som golfanläggningen drabbades av under den nederbördsrika sommaren 2007.

Kommunens räddningstjänst hade byggt en fördämning för att skydda ett villaområde, vilket orsakade att vattnet steg på golfbanan och bland annat ställde till problem i de dammar som finns på anläggningen.

I dammarna på golfbanan fanns karpar inplanterade för att hålla efter växtligheten. Vid översvämningen försvann de och kvar blev ett stort antal gäddor, som nu omöjliggör att nya karpar inplanteras. 

Domstolen säger att det visserligen var rätt av räddningstjänsten att bygga fördämningen för att skydda villorna, men att det inte är rimligt att det drabbade paret ska tvingas bära kostnaden för skadorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".