Gustav Kasselstrand. Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
Valdemarsvik

SDU-ordförande förlorar kanslijobb

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande Gustav Kasselstrand, som är uppvuxen i Valdemarsvik, tvingas lämna sitt jobb på Sverigedemokraternas kansli. Orsaken är den debattartikel han skrev i Dagens Nyheter förra veckan.

I artikeln kritiserade han Sverigedemokraternas ledning för att den ekonomisk-politiske talesmannen Erik Almqvist fått lämna sina uppdrag, efter att Expressen publicerat en film där Erik Almqvist gjort rasistiska och sexistiska uttalanden.

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna att Gustav Kasselstrand brustit i lojalitet och därför inte kan jobba kvar på kansliet. Gustav Kasselstrand har tidigare varnats av partiet för ett annat utspel, och han skulle stämma av med partiet om ungdomsförbundet skulle göra utspel som var i konflikt med moderpartiet.

I pressmeddelandet skriver partiet att ordföranden i ungdomsförbundet får driva en egen linje, men att man som anställd inte kan motarbeta partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".