Foto: Annika Selin/Sveriges Radio.
Norrköping

Napolifans fick landa i Norrköping

"Det har inte varit speciellt stökigt"
0:52 min

Ett 60-tal Napolisupportrar från Italien, på väg till Stockholm för att se Napoli spela fotbollsmatch mot AIK, fick idag landa på Norrköpings flygplats istället för i Skavsta på grund av dimma.

Ett 50-tal poliser kallades till platsen eftersom det rörde sig om så kallade risksupportrar. Kristian Malzoff är insatsledare vid polisen i Östergötland.

– Det har inte alls varit stökigt, vi har bara omhändertagit en person. Det fanns ett antal personer som vi bedömde som risksupportrar och vi gjorde en kontroll av dem som har gått lugnt tillväga. De är på väg till Skavsta nu och sen ska de vidare till Stockholm. Att de först ska till Skavsta beror på att de har kamrater där som de först ska möta upp, säger han

De 60 napolisupportrarna fick sitta kvar i planet i nästan två timmar.

– Vi differentierade så att vanligt folk, vanliga resenärer kunde lämna planet. Risksupportrarna har fått kvarstanna för en utlänningskontroll, säger polisens insatsledare Kristian Malzoff.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".