Missing peoples ordförande besökte Norrköping i maj tidigare i år, i samband med en annan sökinsats. Foto: David Spånberger/Sveriges Radio.
Norrköping

Missing people letade efter försvunnen kvinna

Den ideella organisationen Missing People hjälpte under söndagseftermiddagen polisen i Norrköping i sökandet efter den kvinna i 40-årsåldern som i torsdags försvann från ett gruppboende för psykiskt funktionshindrade.

Kvinnan har tidigare försvunnit vid många tillfällen. Bara sedan i somras har hon på grund av detta blivit ett ärende för polisen vid runt 15 tillfällen och har då anträffats i Norrköping med omnejd på olika platser efter en tids letande.

Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, uppskattar att de kan ha lagt ner motsvarande flera månaders heltidsarbete för en polis, på de ärendena.

En person har uppgett att den eventuellt sett kvinnan vid resecentrum i Norrköping tidigare i veckan och polisen utesluter inte att hon den här gången kan ha lämnat staden.

Polisen har också fått obekräftade uppgifter om att kvinnan vid ett tidigare försvinnande ska ha påträffats så långt bort som i London.

Vid halv-två-tiden på söndagseftermiddagen hade den försvunna kvinnan ännu inte påträffats.

David Spånberger
david.spanberger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista