Linköping

Påkörd cyklist svårt skadad

Tre allvarliga olyckor med cyklister inblandade inträffade i länet igår eftermiddag och kväll. Bland annat blev en äldre man på cykel svårt skadad när han blev påkörd av en bilist vid ett övergångsställe i Linköping.

Olyckan skedde i korsningen Vistvägen-Myntgatan i Linköping strax före klockan 18 igår kväll. Enligt Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, var cyklisten medvetslös när ambulans kom till platsen.

Universitetssjukhuset i Linköping meddelade senare på kvällen att mannen är svårt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

En annan olycka med en cyklist inblandad skedde på Hunnebergsgatan i Linköping vid ungefär samma tid. Den cyklisten var, enligt polisen, vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Dessutom fick en 11-årig pojke i Norrköping föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd i rondellen på Skarphagsleden. Han klarade sig dock med lindrigare skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".