Norrköping

Nej till loppis vid Himmelstalund

0:45 min

Det blir ingen loppmarknad vid Himmelstalund i Norrköping i fortsättningen. Det är kommunen som dragit in tillståndet på grund av trafiksituationen i området.

– För oss är det lite av en chock, säger Andreas Giselgren som håller i loppmarknaderna.

Han säger också att det förvisso är mycket bilar i området, men att han inte upplevt att trafiksituationen skulle vara ett problem.

På kommunens tekniska kontor är man dock av en annan uppfattning. Enligt verksamhetschefen Annika Skogetun har problemen vuxit i takt med att antalet besökare blivit allt fler.

Bland annat väljer många loppisbesökare att ställa sina bilar på av- och påfarterna till den hårt trafikerade gamla E4:an och när en av de parkeringsvakter som satts in för att hålla ordning på bilisterna blev misshandlad fick det bägaren att rinna över för kommunen.

– Den här incidenten gör ju att det blir väldigt tydligt att det inte fungerar, säger Annika Skogetun.

Hon säger också att tekniska förvaltningen har erbjudit andra platser för loppmarknaden, bland annat nere i hamnen, men att arrangörerna inte tyckt att de har passat för verksamheten.

Andreas Giselgren säger i sin tur att han föreslagit ett antal olika platser för kommunen, men att han fått nej på samtliga förslag.