Ishockey

LHC vände mot Frölunda

2:29 min

Linköping vände underläge med 0-1 efter två perioder till seger med 4-2 mot Frölunda. Två mål i powerplay gav östgötarna initiativet.

Radiosportens Christian Olsson utser lagens lirare:
Frölunda: Brendan Bell 
Linköping: Andreas Andersson

– Vi hade svårt att få grepp på dem, men vi växer väl in i matchen. Ju längre mtachen gick desto mer tog vi för oss. Sen gjorde vi två mål i power play, det var väl det bäta med matchen, säger Linköpings tränare Roger Melin till Radiosporten.

Båda lagen lät sin bästa målvakt vila. I Frölundas mål fanns Patrick Galbraith i stället för Julius Hudacek, i Linköpings bur stod Andreas Andersson i stället för Christian Engstrand.

Frölunda var det piggaste laget i första perioden, och vann skottstatistiken med 15-3. Men varken halvbra eller hetare chanser gav något mål.

Andra perioden började olyckligt för östgötarna. Frölundas Sebastian Collberg tilläts åka in framför mål efter en tekning, och lyfte in pucken välplacerat med backhand. 1-0 efter 57 sekunder.

I tredje perioden var det Linköpings tur att göra ett tidigt mål. Rastislav Pavlikovsky styrde in ett skott från Mattias Bäckman, i numerärt överläge, efter 1.16.

1-1-målet tycktes tända matchen. Sebastian Karlsson styrde in 2-1 till Linköping, även det i powerplay.

Joel Lundqvist kvitterade när Frölunda fick flera chanser, nu med en av gästernas spelare utvisad. Men Simon Hjalmarsson petade in en målvaktsretur till 3-2 för Linköping efter 11.24.

Frölunda tog ut Patrick Galbraith i jakt på kvittering, men i stället kunde Carl Söderberg göra 4-2 till östgötarna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Christoan Olsson
christian.olsson@sr.se