Linköpings nya kommundirektör Joakim Kärnborg. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Linköping

Han blir ny kommundirektör i Linköping

1:53 min

Från och med den första augusti heter Linköpings kommundirektör Joakim Kärnborg. Kärnborg, som närmast kommer från Östsam, handplockades till tjänsten.

– Jag jobbar ju idag med samhällsfrågor i en politisk styrd organisation och har  haft ett nära samarbete med alla de politiska ledarna i kommunen och i andra kommuner i regionen också.

Joakim Kärnborg är 39 åroch kommer ursprungligen från Halmstad, men är sedan 20 år tillbaka bosatt i Linköping. Han studerade vid Linköpings universitet och har en kandidatexamen i statsvetenskap. Efter studierna har han arbetat på länsstyrelsen och på regionförbundet Östsam, senast som chefstjänsteman.

Han kommer att tillträda sin tjänst som kommundirektör i Linköpings kommun den 1 augusti. Förordnandet som kommundirektör löper på fem år och kan därefter förlängas.

Månadslönen hamnar på 96 000 kronor. Enligt kommunalrådet Paul Lindvall (M) handlar det om en vanlig tillsvidareanställning och om man av någon anledning väljer att gå skilda vägar, ska ingen fallskärm lösas ut.

Joakim Kärnborg säger att han inte kommer in för att förändra kommunens organisation, däremot ser han flera utmaningar som kommunen står inför i framtiden.

– Det alla kommuner kommer att få jobba med framöver är ju att klara av generationsväxlingen. Det är en jätteutmaning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista