1 av 3
Skottdramat utspelade sig precis utanför en förskola i stadsdelen Brånnestad i Norrköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
3 av 3
Foto: Niklas Luks/Blåljus.se
Norrköping

19-åring skottskadad utanför dagis

1:44 min

En 19-årig man skottskadades strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen utanför en förskola i stadsdelen Brånnestad i Norrköping.

Skottdramat utspelade sig i en korsning mitt framför förskolan Murklan i villaområdet Brånnestad i Norrköping. 

19-åringen fördes till akuten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping och ska enligt polisen ha blivit skadad i armen.

– Vad jag har hört ska han inte vara allvarligt skadad i alla fall, säger Jan Andåker, yttre befäl vid polisen.

På den trånga gatan genom radhus- och villaområdet står nu polisbilarna i rad och flera gator har spärrats av. Johanna Lemmon bor en bit bort från det avspärrade området och hon tycker att det känns olustigt.

– Det känns konstigt, man är inte van vid att det händer något här och det känns märkligt att det händer precis utanför ett dagis, säger hon. 

Enligt vittnesuppgifterna ska 19-åringen ha blivit skjuten av en annan man. Han fanns dock inte kvar på platsen när polisen anlände och är ännu inte gripen.

– Vi gör en massa saker nu, men framförallt förhör vi vittnen och genomför brottsplatsundersökningar, säger Jan Andåker.

Den skadade är känd av polisen sedan tidigare, säger polisens talesperson Irja Elgefjord.

Varken barnen eller personalen på förskolan märkte skottdramat som inträffade utanför.

Vid tidpunkten för skottlossningen fanns det sju barn och två anställda på förskolan, uppger Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

Maria Turdén

Reporter
maria.turden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista