Manifestationen ska hållas på polishusets parkering. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Manifestation mot Reva utanför polishuset

"Vi vill visa att det inte är acceptabelt"
1:18 min

På lördag planeras en manifestation utanför polishuset i Norrköping mot Revaprojektet, vars syfte är att skärpa polisens arbete med att hitta personer som vistas illegalt i Sverige. 

Under de senaste veckorna har demonstrationer och manifestationer mot det så kallade Reva-projektet hållits på olika platser i Sverige. Den främsta orsaken till protesterna är att polisen i Stockholm och Malmö bland annat, stoppat personer med utländskt utseende och begärt att de ska legitimera sig.  

– Vi vill visa att vi inte tycker att det är acceptabelt att en del människor misstänktliggörs på grund av sin hudfärg och att nio av tio kontrollerade fall inte hör till de personer som polisen vill komma åt, säger Desireé Ljungcrantz från föreningen Norrköping Pride, som står som arrangör tillsammans med Ung vänster och Asylgruppen i Norrköping.

Manifestationen ska hållas på polishusets parkering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".