Cyklister tar igen sig i Motala efter målgång i Vätternrundan. Foto: Micke Fransson/Scanpix
Motala

Motala ska marknadsföras som länets sjöstad

Inte en slogan, utan en identitet, så beskriver Tillväxt Motala namnet som ska marknadsföra kommunen framöver. För Motala ska bli Motala - Östergötlands Sjöstad.

Arbetet med att ge Motala ett tydligare varumärke har pågått en tid och efter att ha samlat in synpunkter från så väl näringsliv som skolor och föreningsliv har man nu landat i det nya namnet.

Motala med omnejd har mycket med vatten att göra, på ett eller annat sätt. Vätternrundan, industriarvet och Motalas 8000-åriga historia som boplats och mötesplats har alla en direkt koppling till vattnet. Ordet sjö förmedlar positiva värden som frihet, naturupplevelser, omtanke och härligt friluftsliv tillsammans. Motala erbjuder en unik mångfald där Vättern, Motala Ström, Göta Kanal, Boren och en mängd andra sjöar ingår, skriver Tillväxt Motala i ett pressmeddelande.

Under våren ska man också presentera en ny webbportal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".