Linköping

18-åring åtalas för mordförsök

En 18-årig man åtalades idag för knivdådet i stadsdelen Skäggetorp i Linköping slutet av februari. Enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att den knivskurne 21-åringen överlevde.

Det var en fredagskväll i slutet av februari som en 21-årig man blev svårt knivskuren i halsen. Knivdådet begicks i stadsdelen Skäggetorp och 21-åringen fördes svårt skadad till Universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. 

Under natten arbetade ett flertal poliser med fallet och på lördagsförmiddagen kunde den 18-årige mannen gripas. 18-åringen har suttit häktad sedan dess och idag åtalas han alltså misstänkt för försök till mord.

I stämningsansökan skriver åklagaren att 21-åringen riskerar att få bestående men av sina skador och att det bara var tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".