Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Ishockey

Storförlust för LHC i första kvarten

Linus Hultström, Linköping: ”Vi får inte stopp på dem”
2:30 min

HV71 spände hockeymusklerna direkt i den första kvartsfinalfajten mot Linköpings hockeyklubb. Med en stabil 6-0-seger såg Jönköpingslaget till att ta ledningen i matchserien med 1-0.

Radiosporten utsåg lagens lirare:
HV 71: Mats Trygg
Linköping: Carl Söderberg

– Det ger oss självförtroende så klart. Men det ger nog också dem en del tändvätska inför nästa match, säger HV 71:s tvåmålsskytt Mats Trygg till Radiosporten om storsegern mot Linköping.

Det tog HV71:s Mats Trygg två minuter och tio sekunder att inleda målskyttet i den första kvartsfinalmatchen mot Linköping.

I slutet av den första perioden fyllde centern Anton Bengtsson på HV-ledningen till 2-0, efter att ha transporterat pucken över hela banan och distinkt satt dit den bakom Linköpings målvakt Christian Engstrand. HV71 var det hetare laget i den första perioden och kunde, rättvist, gå till pausvila med en tvåmålsledning.

3-0 slog Rhett Rakhshani in när mellanakten var strax över två minuter gammal, och HV71 fick därmed en minst lika bra start som i den första perioden. 4-0 sköt sedan Elias Fälth mellan benen på Christian Engstrand, som inte fick fortsatt förtroende i den tredje perioden då Linköping ställde förre HV-målvakten Andreas Andersson mellan stolparna.

Mats Trygg spräckte Anderssons nolla med sitt andra mål för kvällen och Johan Lindström följde upp med 6-0.

– Det var ett tag sedan jag gjorde två mål i en match, men det viktigaste för mig och för alla här är vinsten, och hur vi uppträdde. Det var viktigt att få det första målet, efter det sänker vi axlarna och bara kör, säger Mats Trygg.

HV71 tog hem den första matchen mot Linköping med betryggande 6-0. Gustaf Wesslau höll nollan och Jason Krog stod för fyra assistpoäng. Linköpings vassa och poängstarka formation med Carl Söderberg, Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson kom inte upp i normal standard. Carl Söderberg fick dessutom matchstraff efter en hög klubba på HV71:s Per Ledin i slutskedet av matchen.

– Som tur är så är det ny match redan på fredag. Vi är inte nöjda med matchen. Vi är lite segstartade och när de får in första målet får de bra fart på grejorna och vi får inte stopp på dem, säger Linköpings Linus Hultström till Radiosporten.

HV 71 leder matchserien med 1-0. Nästa möte spelas i Linköping på lördag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Matchfakta: HV 71-Linköping

HV 71-Linköping 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (02.10) Mats Trygg (Jesper Fasth, Jason Krog), 2-0 (16.16) Anton Bengtsson (Andreas Jämtin, David Petrasek).

Andra perioden: 3-0 (22.19) Rhett Rakhshani (Jason Krog, Jesper Fath), 4-0 (37.45) Elias Fälth (Jason Krog, Jesper Fasth).

Tredje perioden: 5-0 (50.57) Mats Trygg (Jason Krog, Rhett Rakhshani), 6-0 (54.14) Johan Lindström (Johan Davidsson, Elias Fälth)

Skott: 33-19 (11-6, 9-9, 13-4).

Utv, HV 71: 2x2. Linköping: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby och Morgan Johansson, do

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".