Patrik Klüft Foto: Christina Turesson/sveriges Radio
Norrköping

Patrik Klüft sparkas från Hästen

Patrik Klüft:"Det är tråkigt"
2:07 min

Vita Hästen byter tränare, mitt under kvalserien i ishockey, det meddelade klubben vid lunchtid idag. Patrik Klüft avslutar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Vi delar inte uppfattningen på hur elitidrottutveckling ska bedrivas och där är vi oense, vilket fick de här konsekvenserna, säger Patrik Klüft.

På vilket sätt skiljer sig era uppfattningar?

– I detalj behöver vi inte gå in på det, jag kommer från en elitidrottsvärld och har med mig mycket av det som jag vill plantera. Det är för mycket som skiljer och då kom det här beslutet fram. Det känns bäst för alla parter, säger Patrik Klüft.    

Samtidigt berättar Patrik Klüft att beslutet känns tråkigt.

– Det är ju bara sju matcher kvar på säsongen, men jag är stolt över det som vi har gjort med laget och killarnas prestationer och utveckling under resan, säger Patrik Klüft. 

Ny tränare blir i stället Per Hånberg, som börjar redan idag, Hånberg som senast varit i allsvenska Almtuna.

– Jag önskar honom lycka till och hoppas att visionen går i hamn, kapaciteten finns i laget och det kommer säkert gå skitbra, säger Patrik Klüft. 

– Patrik är en bra människa och har med stort engagemang bidragit till Hästens utveckling. Vi har dock kommit fram till att vår syn på hur elitidrott ska bedrivas skiljer sig åt och vi har därför beslutat att gå skilda vägar, säger Fredrik Jensen, VD i Vita Hästen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".