Jasminskolan i Norrköping
norrköping

Jasminskolan stängs

Skolinspektionen om beslutet att stänga
0:24 min

Den fristående grundskolan Jasminskolan i Norrköping stängs och kommunen startar en ny skola för barnen redan i morgon. Skolinspektionen meddelade under förmiddagen att man återkallar sitt godkännande för skolan.

Skolinspektionen har tidigare riktat skarp kritik mot skolan, men utan att skolan åtgärdat bristerna och därför mister man rätten att driva skola med omedelbar verkan. Kritiken har bland annat handlat om att elever med särskilt stöd inte fått det, och en rad andra punkter som till exempel brister i bedömning och betygssättning, trygghet och studiero för eleverna samt skolans kvalitetsarbete.

Agneta Sandén, avdelningschef på Skolinspektionen, uppmanar nu föräldrar till elever på Jasminskolan att prata med sin hemkommun, för att planera för fortsatt skolgång i andra skolor. Jasminskolan har nu tre veckor på sig att överklaga skolverkets beslut, men skolan stängs med omedelbar verkan.

Under tisdagskvällen höll Jasminskolan ett möte för  elever och föräldrar i S:t Olofsskolan i Norrköping, representaneter från kommunen fanns med.

Mer om detta i våra sändningar under onsdagsmorgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".