1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Ishockey

LHC nära semi efter vändning

LHC:s matchvinnare Simon Hjalmarsson "Var egentligen på väg att byta"
1:42 min

För andra matchen i rad vände Linköping ett tvåmålsunderläge - och vann i förlängning. Simon Hjalmarsson sköt 5-4 mot HV71 efter 2.27 av fjärde perioden och LHC är nu bara en seger från semifinal.

Lars Gunnar Jansson utser lagens lirare:
Linköping: Simon Hjalmarsson
HV 71: Johan Lindström

Simon Hjalmarsson var i fokus då han också var med i förspelet till kvitteringen. Då återstod bara 51 sekunder av tredje perioden och HV71 var på väg att kvittera till 2-2 i matcher.

Då klev Lee Goren fram. Igen.

Precis som i Jönköping i den tredje matchen var det han som fixade förlängning för Linköping. Kvitteringspucken gick via Gorens skridsko och in i mål bakom HV-målvakten Gustaf Wesslau sedan Simon Hjalmarsson först skjutit i sargen bakom mål.

Sedan avgjorde Hjalmarsson efter bara drygt två minuter av förlängningen. Linköping kan avgöra matchserien på torsdag i Jönköping och skicka HV71 ur slutspelet redan i kvartsfinal för tredje året i rad.

Precis som i den tredje matchen, som Linköping vann efter förlängning, blev det svängigt och många mål. Johan Lindström gav HV71 en drömstart när han lyfte in 1-0 från sarghörnet bakom en skymd Christian Engstrand i hemmamålet efter 2.43.

Nästa gång Lindström gjorde mål - 3-1 efter 4.16 av andra perioden - var det bakom Andreas Andersson som ersatt Engstrand som vådasköts med ett skott i hjälmen i mitten av första perioden. Engstrand fick sys i ögonbrynet och kom inte tillbaka i matchen.

Kort efter HV:s 3-1-mål såg det nattsvart ut för hemmalaget som drabbades av en utvisning. Men i stället var det då hemmalagets upphämtning började. Johannes Salmonsson bröt Jason Krogs passningsförsök och sköt 2-3 i boxplay och Magnus Johansson kvitterade efter 14.27 i numerärt överläge.

Precis som i Jönköping i den tredje matchen hade Linköping hämtat upp ett tvåmålsunderläge. Men lyckan blev kortvarig. Bara 57 sekunder efter kvitteringen kunde Patrik Carlsson skjuta 4-3 i Anderssons högra kryss sedan Marcus Nilson rundat hemmaförsvaret och spelat fram.

TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".