Eva Castegren, säljare på resebyrån Ticket i Norrköping. Foto: Annika Selin/Sveriges Radio
Östergötland

Många bokar resor på snöig vårdagjämning

"Man till komma bort och möta värmen"
3:01 min

Trots att snön fallit för fullt i några dagar över länet är det vårdagjämning. Många har lessnat på kylan och bokat resor utomlands.

En om dem som tröttnat på vintern är Bertil Elison:

- Det är ett elände, men vi kan inte göra något åt det tack och lov, om vi skulle börja kunna påverka naturen så vore det hemskt. Man vill komma bort härifrån och möta värmen, vi ska åka till Turkiet och därför har jag varit och växlat lite utländsk valuta, säger han.

Christer Svensson växlar också pengar idag.

- För tre veckor sedan visste jag inte att jag skulle åka till Kina idag. Vi ska åka till Peking en vecka, tyvärr har jag inte hunnit läsa på så mycket om Kina, vilket gör mig lite ledsen måste jag säga. Men jag hoppas att vi får en upplevelse, säger han.

Flera resebyråer som vi besökte berättade att tillströmningen av kunder just nu är hög, att många längtar efter som och värme eller att möta våren på kontinenten.

- Det går väldigt bra, folk är värmesugna och solsugna. Vi är trötta på det här. Nu den här perioden är det ju väldigt mycket storstad som folk vill åka till, man är sugen på att åka lite söderut, att få lätta lite på rocken. Hela säsongen från och med förra sommaren och fram till nu så har resebehovet varit jättestort med tanke på att sommaren regnade bort, säger Eva Castegren, säljare på resebyrån Ticket i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".