östergötland

Flera fall av relationsvåld

Polisen har under fredagskvällen och natten mot lördag fått in många samtal om våld i relationer. Bland annat urartade vid tiotiden i går ett sambobråk i Boxholm med att en kvinna jagades av en man med yxa. Kvinna fick låsa in sig i ett rum i väntan på hjälp, men klarade sig utan skador. Mannen, en 54-åring misstänks nu för försök till dråp och olaga hot.

Någon timme tidigare hade också en kvinna i stadsdelen Berga i Linköping blivit misshandlad och hotad med kniv, även där av en närstående man. Kvinnan ska ha fått en del fysiska skador, men inte allvarliga enligt polisen.

Även i Finspång har polisen fått in flera anmälningar om våld i hemmet. En 56-åring man ska vid tvåtiden misshandlat en kvinna i ansiktet. Ungefär samtidigt anmäldes i Finspång en annan man i 25-årsåldern efter att ha sparkat och tagit strupgrepp på en kvinna i samband med bråk. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".