Foto: Annika Sellin.
östergötland

Skidsäsongen går mot rekord

"En helg till så har vi slagit längdrekordet"
1:24 min

Skidsäsongen har varit ovanligt lång i år i Östergötland och flera slalombackar kommer att kunna hålla öppet rekordlänge. Yxbacken i Norrköping räknar med att stänga först efter påsk och i Ombergsliden väntas nytt längdrekord för tid man haft öppet om snön ligger kvar ytterligare en vecka. 

I Yxbacken ska det hållas öppet till och med efter påsk, något som uppskattas av skidentusiasten Fredrik Runell.

- Det är roligt, det är härligt, det är vi inte bortskämda med här i Norrköping. Jag ska nog hinna hit fler gånger innan den 7 april, säger han.

Martin Törnkvist arbetar på anläggningen i Yxbacken.

- Egentligen skulle vi ha stängt den siste mars, men som det ser ut nu så har vi öppet hela påsklovet ända fram till den 7 april. Det är riktigt bra, säger han.

I Tolvmannabacken i Kinda kommun är backarna fina och man haft en bra säsong och det har man också haft i Ombergsliden. Eivor Folkesson är ordförande i Friluftsfrämjandet i Vadstena.

- Säsongen har varit jättebra, den har varit lång. Vi började redan 15 december och vi har ju fortfarande öppet. Det är inte riktigt rekord än, men en helg till då har vi slagit längdrekordet när det gäller öppettider, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".