Linköping

(S) kräver granskning av upphandlingar

Lena Micko (S) och Paul Lindvall (M) ser olika på upphandlingar i Linköping
1:12 min

Det har begåtts grava fel när det gäller upphandlingen av äldreomsorgen i Linköping. Det menar socialdemokraterna i Linköping som nu kräver en oberoende granskning.

Två experter som tidigare uttalade sig i Sveriges televisions Östnytt om att allvarliga fel hade begåtts i samband med upphandlingen av Kulturskolan i Linköping, har nu granskat flera upphandlingar av kommunens äldreomsorg och även där konstaterat felaktigheter.

Socialdemokraterna anser att moderaterna har tappat greppet om upphandlingarna i Linköpings kommun och att det därför behövs en oberoende granskning.

– Vi ser tydligt hur moderaterna helt tappat greppet om upphandlingarna i Linköpings kommun. Ideologiska skygglappar kombineras med brist på politiskt ansvar. Resultatet är att Linköpingsborna inte får den service de förtjänar. Nu behövs en oberoende granskning, säger Lena Micko (S), kommunstyrelsens vice ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".