Lennart Haraldsson, kommunalråd (S) i Åtvidaberg tycker inte att revisionsrapporten är någon kul läsning.
Åtvidaberg

Bluffakturor för två miljoner

Lennart Haraldsson (S): "Det känns tråkigt"
1:18 min

En före detta chef i Åtvidabergs kommun kan ha lurat till sig så mycket som två miljoner kronor, enligt en granskning som revisionsfirman Ernst & Young gjort.

Undersökningen visar att chefen har haft täta kontakter med tio bolag som lurat kommunen men att bara ett av tio bolag har utfört något arbete. Nio är renodlade blufföretag, som skickat fakturor utan att utföra något arbete.

Chefen är polisanmäld och avstängd, och nu säger Lennart Haraldsson (S), kommunalråd i Åtvidaberg, att den höga summan inte helt var en överraskning:

– Tyvärr var det så att vi befarade att det inte var det enda som kom fram när vi gjorde en snabbkoll själva, utan därför beställde vi en opartisk revisionsbyrå som har gått igenom det hela. Det här är ingen bra läsning.

– Det känns tråkigt, framför allt för medarbetarna i huset som haft en tilltro till den här chefen och de känner sig besvikna på den avdelningen, konstaterar Lennart Haraldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".