Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
norrköping

Hörsalens framtid ännu oviss

Publicerat onsdag 27 mars 2013 kl 14.48
Bengt Cete (MP): "Bättre ta god tid på sig"
(1:43 min)

Framtiden för den tidigare konsertlokalen Hörsalen i Norrköping är ännu inte klar. Stadsplaneringsnämnden har bestämt att de vill utreda mer för att se om det går att kombinera konsertlokalen med ett café.

Miljöpartisten Bengt Cete är ordförande i stadsplaneringsnämnden i Norrköping:

– Vi vill se om det går att kombinera det stora intresset av att behålla konsertlokalen intakt med det andra stora intresset att få någon typ av servering och caféverksamhet som också är utåtriktad.

Stadsplaneringsnämnden hade tre alternativ att ta ställning till där kostnaden för att renovera Hörsalen beräknas till mellan 35 och 45 miljoner kronor. Det alternativ som utredarna ansåg vara bäst innebär att entréplanet ska hyras ut och användas för kulturell verksamhet och att plan ett och två ska byggas om till kontorslokaler och sedan hyras ut.

Men politikerna vill även titta närmare på en annan lösning och då är det inte självklart att kommunen ska ha ansvaret för verksamheten i lokalen, berättar Bengt Cete:

– Vi kan mycket väl tänka oss att vi hyr ut det till en annan intressent och att vi som kommun gör en överenskommelse att ett visst antal kvällar per år har vi möjlighet att hyra ut den här lokalen till ett reducerat pris till det fria kulturlivet.

Till juni ska det nya förslaget vara klart så nämnden kan ta ett beslut och sedan är det kommunstyrelsen som tar det slutgiltiga beslutet om Hörsalens framtid. Det har i flera år varit oklart vad som ska hända med Hörsalen men Bengt Cete har inga problem med att det tar tid innan kommunen kommer till ett beslut:

– Jag tycker att det är bättre att vi tar god till på oss att fatta ett bra beslut än att vi hastar fram något som kanske inte är hållbart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".