Sjön Åsunden Foto:Raina Medelius/SR
Östergötland

Östgötska naturvårdsprojekt får bidrag

Fem olika naturvårdsprojekt i länet får dela på närmare en miljon kronor. Pengarna betalas ut i form av statsbidrag som Länsstyrelsen Östergötland fördelar.

Pengarna går bland annat till provfiske i sjön Åsunden i Kinda, en vattenvandring längs Svartån i Mjölby och en utställning om Sommens spännande geologi i Boxholm.

LONA är en satsning på lokal och kommunal naturvård och bidragen kan gå till allt från inventering och restaurering till information. Naturum Sommen får pengar för att ta fram en utställning kring hur de geologiska processerna, så som inlandsisen, har format dagens landskap och dess naturvärden.

– Kommuner och föreningar gör stor nytta för naturvården genom LONA-bidragen, säger länsråd Magnus Holgersson. LONA bidrar till att bevara den biologiska mångfalden, berika friluftslivet och är en del i arbetet med att uppfylla de regionala miljömålen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".