Fotboll

IFK och ÅFF redo för allsvenskan

Peter Swärdh: "Jag hoppas vi har saker och ting på plats"
1:14 min

Både IFK Norrköping och Åtvidabergs FF är redo för sina respektive premiärmatcher i allsvenskan. Båda lagen inleder på bortaplan, IFK i Mjällby och ÅFF i Gefle.

– Vi har förberett oss hela vintern för att kunna vara färdiga och nu ska vi få de första skarpa svaren. Jag hoppas att vi har saker och ting på plats, säger ÅFF:s tränare Peter Swärdh som nu är tillbaka i Åtvidaberg, klubben han lämnade för Mjällby 2008.

Peter Swärdh kan inte se vare sig för- eller nackdelar med att inleda mot ett lag som inte förväntas tillhöra toppen av allsvenskan.

– Vi har väl samma utgångsläge som Gefle i det sammanhanget, säger Peter Swärdh.

Även IFK Norrköpings tränare Janne Andersson ser fram emot sin match på Strandvallen i Mjällby. Han tycker inte heller att det spelar någon roll vilket lag som är premiärmotståndare

– Jag bryr mig inte om vem man möter eller var. Vi ska möta alla hemma och borta, och nu kämpar vi som fan när vi möter Mjällby, säger Janne Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".