Foto: Bror Persson / Scanpix
Ishockey

Ny LHC-förlust i förlängning

LHC:s Pär Arlbrandt: "Vi tror stenhårt på oss själva - vi kommer vända det här"
1:26 min

Skellefteå bröt trenden i den tredje hockeysemifinalen. Det blev hemmaseger för första gången i matchserien när Oscar Lindberg avgjorde. Precis som i de tidigare matcherna gick det till förlängning och slutresultatet blev 3-2.

Lindberg slog in en retur från Linköpings målvakt Christian Engstrand efter 3.27 av förlängningen sedan Petter Emanuelsson tagit initiativ och åkt igenom gästernas försvar.

Därmed leder Skellefteå med 2-1 i matcher inför den fjärde semifinalen som spelas i Linköping på onsdag.

– Vi tror stenhårt på oss själva, vi kommer vända den här serien. Vi är ett gäng krigare och kommer aldrig att vika ner oss, säger LHC:s Pär Arlbrandt till Radiosporten.

– Vi har bra moral i gruppen och känns riktigt starka. Vi är aldrig oroliga, vi maler bara på, säger Skellefteås Petter Emanuelsson till Radiosporten.

Skellefteå dominerade första perioden stort, vann skotten med 22-5, men Linköpingsmålvakten Christian Engstrand storspelade. Han tog bland annat en straff från Oscar Möller - och när han väl var överspelad agerade backen Daniel Rahimi målvakt och räddade en puck med handsken, via stolpen, på mållinjen.

Skellefteå fick utdelning på sitt 24:e skott då Viktor Arvidsson hittade rätt mellan benskydden på Engstrand.

Men Linköping tog över och utnyttjade två hemmamissar.

Det sägs att man inte vinner några matcher i utvisningsbåset - men det gäller inte Linköping.

Laget gjorde mål i numerärt underläge för tredje matchen i rad, och sjätte gången i slutspelet, när Magnus Johansson efter en kontring två mot en prickade Skellefteåmålvakten Joacim Erikssons klubbhandskryss.

Sedan missade Pierre-Edouard Bellemare en passning i egen zon och Pär Arlbrandt pricksköt 2-1 i det andra krysset.

På 1.14 hade Linköping vänt.

Men Skellefteå kom tillbaka och kvitterade. Petter Emanuelsson slog till i mitten av tredje perioden på ett skott som gick vid Engstrands första stolpe och inte såg otagbart ut.

Linköping spelade alldeles för mycket på resultatet i den tredje perioden och tränaren Roger Melin tog en timeout minuten efter kvitteringen. Det gav dock ingen större effekt och Linköping sköt inte ett enda skott på mål i den tredje perioden.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".